• Grupa PINO
  • Prv.pl
  • Patrz.pl
  • Jpg.pl
  • Blogi.pl
  • Slajdzik.pl
  • Tujest.pl
  • Moblo.pl
  • Jak.pl
  • Logowanie
  • Rejestracja

Grupa II Bytów

Strony

  • Strona główna
  • Księga gości

Linki

  • Bez kategorii
    • Fundacja Partycypacji Społecznej

Podróż do smaku z dzieciństwa

 


W dniu 6 grudnia 2018r. byłam z grupą ze szkolenia w restauracji Stacja Smaku w Udorpiu k. Bytowa. Restauracja ta serwuje dania kuchni przede wszystkim staropolskiej. W menu można też znaleźć dania regionalne - kaszubskie.


Miałam okazję posmakować dania z gęsiny - PYZY Z GĘSINĄ NA SZPINAKU z prawdziwkami.

Wróciły wspomnienia z lat dzieciństwa. Danie obłędnie pyszne!!! Dodatkiem do potrawy był uprażony jarmuż oraz marchewka. Połączenie wszystkich smaków w tej potrawie było dla mojego podniebienia rarytasem!

 


 

 

 

 

Potrawa ta została zgłoszona do ogólnopolskiego konkursu Slow Food X edycji ,,Gęsina na św. Marcina''. Potrawy z gęsiny w tej restauracji serwowane są od 9.11 do 9.12.


Szef kuchni Pan Mariusz Sulikowski, opowiedział Nam o tych potrawach oraz o swojej pracy w restauracji.

Mieliśmy też okazję skosztować pysznego deseru - LODY WANILIOWE Z GORĄCYMI MALINAMI

 

 


 


 

 

 

11 grudnia 2018   Dodaj komentarz
stacja smaku   reastauracja   pyzy  
Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz

Grupa21980 | Blogi